Naše maso

Maso masný simentál

křehké a šťavnaté maso, vyznačující se svou charakteristickou barvou a vůní

Maso Aberdeen angus

maso špičkové kvality. Jemně vláknité, křehké a šťavnaté. Vyniká jemným mramorováním, které mu dodává typickou
a nenapodobitelnou chuť

DĚLENÍ MASA

cow.png

VYUŽITÍ MASA

Hovězí krk

maso s vyšším podílem vaziva, vhodné je pro dušení, vaření, pečení

Vysoký roštěnec

silně mramorovaný, prorostlý tukem, ideální na steaky

Nízký roštěnec

libovější část masa s menším tukovým mramorováním, vhodné na steaky a roastbeef

Veverka

velmi jemné mramorování, výrazná chuť, specialita na steaky

Svíčková

libový sval, velmi jemné vlákno, velmi křehké, hodí se na bifteky a steaky

Rumpsteak

lahodný a šťavnatý steak z květové špičky

Oháňka

základ pro velmi silné a chutné vývary

Ořech

libová část z předku zadní kýty

Zadní kližka

nejtypičtější maso na guláš, vysoký obsah kolagenu-vaziva, šlach

Karabáček

sval umístěný nad kližkou, obsahuje i stejné množství kolagenu jako zmiňovaná kližka, není ovšem tak prorostlý

Pupek

hrubší svalová vlákna s jemnou chutí a vůní, kromě vaření a pečení se hodí na výrobu rolád

Hrudí

protučněné maso s kostí, hodí se na dlouhé dušení, vaření, ale také na silné hovězí vývary

Plec

ideální maso pro kuchařky - snadná příprava, jeden sval, známá také jako falešná svíčková